mar
21
2023

Energieffektiv nötköttsproduktion

På denna träff kommer vi fokusera på energifrågor och vilka möjligheter man som enskild producent har.

Vi besöker Cristian och Mia Olsson som har satsat på ett automatiskt utfodringssystem för rundbalshantering. All inomgårdshantering sker fossilfritt och på låga energieffekter. Elen produceras med gårdens solcellsanläggning. Efter besöket åker vi till centralen i Tranemo för lunch, innan Hanna Nyberg, företags/klimatrådgivare, RIS, hjälper oss i djungeln av stöd och möjligheter för den enskilda att själv göra en förändring på sin gård. Vi avslutar dagen med Sjuhärads Nötköttsföretagares årsmöte.

När: 21 mars 09.45-14.00

Var: Algutstorp, SE-514 91 Tranemo

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Sjuhärads Nötköttsföretagare och Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, student eller rådgivare.

Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18

Anmälan: Senast 19 mars via www.gronamoten.se 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades måndag den 06 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Djupt oroande utveckling för svenskt jordbruk

Förra året var sannolikt det mest lönsamma för svenskt jordbruk sedan EU-inträdet. Detta år ser lönsamheten ut att bli sämre, men ändå historiskt sett god. Likväl är investeringsviljan inte minst i djurhållningen låg och vi går mot minskad produktion av gris, fågel och mjölk. Hesa Fredrik bör ljuda över stad och land. Den svenska naiviteten om mervärden för hela produktionsvolymen och bibehållen produktion trots nationella särregler och nationella merkostnader, måste få ett slut.

 

Kommentera