mar
21
2023

Energieffektiv nötköttsproduktion

På denna träff kommer vi fokusera på energifrågor och vilka möjligheter man som enskild producent har.

Vi besöker Cristian och Mia Olsson som har satsat på ett automatiskt utfodringssystem för rundbalshantering. All inomgårdshantering sker fossilfritt och på låga energieffekter. Elen produceras med gårdens solcellsanläggning. Efter besöket åker vi till centralen i Tranemo för lunch, innan Hanna Nyberg, företags/klimatrådgivare, RIS, hjälper oss i djungeln av stöd och möjligheter för den enskilda att själv göra en förändring på sin gård. Vi avslutar dagen med Sjuhärads Nötköttsföretagares årsmöte.

När: 21 mars 09.45-14.00

Var: Algutstorp, SE-514 91 Tranemo

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Sjuhärads Nötköttsföretagare och Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, student eller rådgivare.

Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18

Anmälan: Senast 19 mars via www.gronamoten.se 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem bestämmer vem det är som har rätt att vara bonde? 

Krönika: På 60-talet premierade lantbruks­nämnden ett urval av gårdar som kunde få bidrag för investeringar samt låga räntor på sina lån. Dessa gårdar rustades upp i koncentrerad rationalisering (KR) medan granngårdarna många gånger fick stänga ladugårdsdörrarna och arrendera ut marken. Efter inträdet i EU, blev betesputsen ett verktyg för att den bortvalda bonden fortsatt kunna ha kvar marken och ta igen jordbruksstödet. Vilket har lett till ytterligare svårigheter i norrländska bygder att utvidga produktionsgårdarnas arealer. 

 

Kommentera