mar
21
2023

Energieffektiv nötköttsproduktion

På denna träff kommer vi fokusera på energifrågor och vilka möjligheter man som enskild producent har.

Vi besöker Cristian och Mia Olsson som har satsat på ett automatiskt utfodringssystem för rundbalshantering. All inomgårdshantering sker fossilfritt och på låga energieffekter. Elen produceras med gårdens solcellsanläggning. Efter besöket åker vi till centralen i Tranemo för lunch, innan Hanna Nyberg, företags/klimatrådgivare, RIS, hjälper oss i djungeln av stöd och möjligheter för den enskilda att själv göra en förändring på sin gård. Vi avslutar dagen med Sjuhärads Nötköttsföretagares årsmöte.

När: 21 mars 09.45-14.00

Var: Algutstorp, SE-514 91 Tranemo

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Sjuhärads Nötköttsföretagare och Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, student eller rådgivare.

Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18

Anmälan: Senast 19 mars via www.gronamoten.se 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades måndag den 06 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera