mar
31
2023

Träff om precisionsteknik

Träffa bland annat lantbrukarna Johan Christensson, Klev och Johan Hansson, Taranderöd och hör hur de använder sig av tekniken på sina gårdar.

Mattias Andersson Dataväxt går igenom hur du använder precisionsteknik på rätt sätt? Att köpa en funktion och inte bara en produkt. Vikten av att lägga rätt mängd på rätt plats både för lönsamhet och miljö. Cropsat, At farm, N-tester, lerhaltskartor och spridartester är exempel på hjälpmedel för att förbättra precisionen.

Fokus denna dag är för dig som ännu ej tagit detta steg, och till dig som har utrustningen. Att köpa en funktion just för sina egna behov och att kunna använda det enkelt.

När: 31 mars 12.00-13.00

Var: Lantmännen Maskin AB i Uddevalla

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, växtodlare eller rådgivare. 

Mer information och anmälan: Senast 29 mars via www.gronamoten.se

Vid frågor kontakta lars.svensson@agrovast.se 0703 77 30 24.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades torsdag den 16 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera