mar
31
2023

Träff om precisionsteknik

Träffa bland annat lantbrukarna Johan Christensson, Klev och Johan Hansson, Taranderöd och hör hur de använder sig av tekniken på sina gårdar.

Mattias Andersson Dataväxt går igenom hur du använder precisionsteknik på rätt sätt? Att köpa en funktion och inte bara en produkt. Vikten av att lägga rätt mängd på rätt plats både för lönsamhet och miljö. Cropsat, At farm, N-tester, lerhaltskartor och spridartester är exempel på hjälpmedel för att förbättra precisionen.

Fokus denna dag är för dig som ännu ej tagit detta steg, och till dig som har utrustningen. Att köpa en funktion just för sina egna behov och att kunna använda det enkelt.

När: 31 mars 12.00-13.00

Var: Lantmännen Maskin AB i Uddevalla

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, växtodlare eller rådgivare. 

Mer information och anmälan: Senast 29 mars via www.gronamoten.se

Vid frågor kontakta lars.svensson@agrovast.se 0703 77 30 24.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera