Skånemejerier: Mjölka mindre

På grund av ett enormt mjölköverskott vädjar Skånemejerier till sina leverantörer att minska sin produktion och skjuta fram eventuella investeringar.

På grund av ett stort mjölköverskott vill Skånemejerier att leverantörerna om möjligt ska mjölka mindre. Foto: Skånemejerier

Detta framkommer i ett brev som Skånemejeriers inköpsdirektör Göran Nihlén står bakom. Brevet ska ha skickats ut den 17 februari till mejeriets 300 leverantörer, skriver SVT.

I brevet skriver företaget att efterfrågan på mjölkbaserade varor minskat och att de ber sina leverantörer om att ”minska sin produktion så snart som möjligt” eftersom de har ett ”enormt mjölköverskott”.

Stora förluster

”Med tanke på att priserna på mejeriprodukter gått ned avsevärt i Europa senaste tiden måste detta överskott säljas till ett mycket lågt pris, vilket skapar stora ekonomiska förluster för oss” skriver Skånemejeriers inköpsdirektör Göran Nihlén i brevet, enligt SVT.

Tidigarelägga minskning

I ett mejl till SVT bekräftar Skånemejeriers presschef Annette Gregow situationen:

– Vi har bett de leverantörer som planerar att minska eller till och med upphöra med produktion, att om möjligt tidigarelägga. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 21 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera