Väderstad bygger ut fabriken

Efter Väderstads senaste framgångs­rika år väljer de nu att bygga ut sin fabrik i Väderstad från 57 400 till 70 000 kvadrat­meter.

Bygget kommer att starta den 1 april 2023 och målet är att de nya fabrikslokalerna ska stå färdiga för användning till hösten 2024. Foto: Väderstad

Flera framgångsrika år har gjort att Väderstad märkt av en rejäl ökning i efterfrågan på deras produkter. Väderstads omsättning har ökat från 2,37 miljarder kronor 2017 till 5,5 miljarder kronor under 2022. Under 2021 valde Väderstad att satsa på ett nytt fabriks­center för 125 miljoner kronor som kommer stå färdigt senare under 2023.

Fortsatt expansion

Det nya fabrikscentret kommer nu även kompletteras med en 12 600 kvadratmeter stor fabriksdel.

– Den fortsatta expansionen av vår fabrik i Väderstad ligger i linje med våra tillväxtplaner och kommer att gynna både våra kunder och återförsäljare, samt skapa nya arbetstillfällen och skapa ett mer effektivt flöde i vår produktion, säger Henrik Gilstring, vd för Väderstad Group, i ett pressmeddelande.

Fabriken i Väderstad producerar maskiner för samtliga globala marknader, förutom Nordamerika, där deras produktion sker i egna fabriker i Wahpeton, USA, och Langbank, Kanada.

Möter efterfrågan

Förutom att bidra med fler och större ytor för montering och lackering av Väderstads produkter, kommer utbyggnaden hjälpa till att skapa ett mer effektivt flöde i hela produktionen.

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra produkter, vilket i kombination med att vi har lanserat flera nya produkter de senaste åren kräver större ytor. Vår 12-meters såmaskin Inspire går i full produktion nu under våren och vårt nya koncept Proceed är just nu i en intensiv testningsfas, samtidigt som vi fortsätter att se en stor efterfrågan på vår precisionssåmaskin Tempo. Den här utbyggnaden kommer hjälpa oss att möta framtida efterfrågan för samtliga produkter, säger Mikael Peiponen, Senior Vice President för Order to Delivery på Väderstad.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 21 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste