Företagare får behålla elstöd

De företagare som fått tidigt utbetalt elstöd, som egentligen var avsett för hushåll, behöver inte betala tillbaka pengarna. Det skriver Försäkringskassan till TT.

De företagare som fått sitt elstöd utbetalat tidigt behöver inte återbetala det. Foto: Photos.com

Elstödet som i ett första skede var tänkt att gå till privathushåll, har även nått en del företag som bedriver näringsverksamhet på samma elmätare. Det har funnits oro bland annat från LRF om att berörda lantbrukare skulle behöva betala tillbaka pengarna, för att sedan söka om dem på nytt. Men enligt Försäkringskassan kommer det inte bli aktuellt med återkrav i dessa situationer.

”De som har rätt till elstöd – både företagare och privatpersoner – har fått eller kommer få det utbetalt. Nu har vissa företagare fått det i ett tidigare skede. Vi kommer i samarbete med Skatteverket se till att ingen får dubbel utbetalning”, skriver Gustav Berg, presstalesperson på Försäkringskassan i ett mejl till TT.

Har man fått sitt elstöd utbetalat behöver man inte göra någonting skriver myndigheten.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 22 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera