”Det stämmer att vi bett mjölkleverantörer om hjälp”

Jordbruksaktuellt har sökt Skånemejerier för en intervju om det brev som de skickat ut till sina leverantörer. Men i stället mejlar de en kort summering om läget.

”Det stämmer att vi bett mjölkleverantörer om hjälp”, skriver Anette Gregow, presschef på Skånemejerier om det brev som gått ut till konventionella mjölkbönder, på grund av det stora mjölköverskottet. Foto: Skånemejerier

”Vi har bett de leverantörer som planerar att minska eller till och med upphöra med produktion, att om möjligt tidigarelägga. De som eventuellt planerar ökning ber vi senarelägga. Vi ser ju att priset dessutom just nu går ned, skriver Skånemejerier genom deras presschef Anette Gregow.

Vidare skriver de följande:

”Mjölk- och mejerikonsumtionen minskar samtidigt som vi ser en ökad mjölkinvägning. Mjölk- och mejerikonsumtionen har minskat med 8 procent enligt Nielsendata januari och vår mjölkinvägning beräknas öka med 7 procent under 2023 jämfört med föregående år. Främst handlar det om att leverantörer som tidigare haft så kallat delleverans, nu levererar all mjölk till Skånemejerier.”

Enligt Anette rör det här leverantörer av konventionell mjölk.

”Gällande ekologisk är vi i dag i balans utifrån ett gemensamt arbete med Skånemejerier Ekonomiska Förening under 2022”, skriver hon.

Läs mer: Skånemejerier: Mjölka mindre

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 22 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera