Prisade unga bönder

Varje år vid den här tiden prisar Länsförsäkringar Kalmar län unga företagare som är med och utvecklar landsbygden. I år blev vinnaren ett mjölkföretag från Storebro.

Matilda Birgersson, försäkringsrådgivare lantbruk, Länsförsäkringar Kalmar län delar ut prischecken till vinnarna Louise Glindell och Ted Gunnarsson. Foto: Länsförsäkringar Kalmar län. 

Sjundekvills gård i Storebro, utanför Vimmerby drivs av Louise Glindell och Ted Gunnarsson.

– Det känns jättekul att få det här priset! Jag stod i mejeriet en dag när jag fick samtalet och blev glatt överraskad, säger Louise Glindell, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

”Årets vinnare vinnare av Ung Växtkraft hittar vi på Sjundekvills gård i Storebro. Här driver Louise Glindell och Ted Gunnarsson ett traditionellt och småskaligt familjelantbruk. Deras verksamhet präglas av ett lokalt helhetstänk med mejeri och gårdsbutik där de vidareförädlar sina egna produkter med stor omsorg. Med det här priset vill vi på Länsförsäkringar Kalmar län hylla deras mod och framtidstro.”

2017 startade de ett gårdsmejeri på gården där de bland annat producerar mjölk, crème fraiche, yoghurt, grädde och ostkaka, från gårdens 35 kor.

Sedan två år tillbaka har de även en egen gårdsbutik där produkterna säljs. Förutom mejeriprodukter säljer de även en del hamburgare och korvar som görs på kött från gårdens djur och fårkött från en granne.

– Priset Ung Växtkraft är vårt sätt att lyfta unga och driftiga entreprenörer inom de gröna näringarna som är så otroligt viktiga för att du och jag – alla vi som lever i Sverige ska kunna äta, leva och bo på ett hållbart sätt. Louise och Ted på Sjundekvills Gård visar verkligen framtidstro med satsningarna på sitt gårdsmejeri och -butik, säger Bert-Ola Johnsson, tf försäljningschef Lantbruk på Länsförsäkringar Kalmar län.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 24 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera