sep
29
2023

Hullbedömningskurs

Dikons hull är viktigt för att få en hållbar ko och bra ekonomi. 

När: 29 september 9:00-15:30

Var: Tönnersjö Golfbana och Alslöfs Gård, Eldsberga 

Kostnad: Kursdagen är gratis men du betalar för maten (fika och lunch)

Program: 9:00 Vi träffas på sal (Tönnersjö golfbana). Fika och presentation av dagens upplägg och innehåll.

9:30 -12:00 Föreläsning. Hur mycket foder äter dikon och vad behöver hon äta? En överutfodrad diko är varken bra för klimatet, djurhälsan eller ekonomin. Vad det är som ställer till det om hon är för mager eller för fet. Hur bedömer vi kon och hur gör vi för att hon ska hålla ett bra hull och producera en fin frisk kalv, kunna avvänja en tung kalv. Vad påverkar hullet, vi pratar utfodring och bete (parasiter). När ska vi reagera på att tex en diko i gruppen sticker ut och magrar av.

12:00-13:00 Lunch

13:00-ca15:30 Transport till Alslöfs gård. Vi är i stallet och bedömer dikor i praktiken.

Kursledare/föreläsare: Maja-Lena (Malla) Främling, nötköttsrådgivare. Aktiviteten är finansierad av Länsstyrelsen i Hallands län med medel ur Greppa Näringen.

Sista anmälningsdag 22 september. OBS! Begränsat antal platser.

Anmälan görs på Lantbruksråd i Västs hemsida www.lantbruksradivast.se eller till kurser@lantbruksradivast.se (För att din anmälan ska vara komplett behöver vi ha: namn, adress, mailadress, telefonnummer och personnummer. Ange även om du har någon matallergi).

Frågor? Maila eller ring Malla info@lantbruksradivast.se eller 070-207 51 67

Artikeln publicerades måndag den 03 april 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera