apr
27
2023

Webbinarie om betesplanering

Rätt djur på rätt plats - betesplanering för dig med dikor och ungnöt.

På denna träff fokuserar vi på hur vi ska betesplanera så smart och smidigt med bästa utfall för dikor och ungnöt.Gör man en genomtänkt betesplan kan betesmarkerna skötas och nyttjas på ett bättre sätt både för djuret, för klimatet och inte minst för ekonomin. Ekonomin i dikalvsproduktionen bygger till stor del på att det finns naturliga betesmarker och att det avvänjs en tung kalv. Många låter kalvarna magra av på höstbetet och det är varken bra för djurhälsan, klimatet eller ekonomin.

När: Torsdag 27 april 18.30-21.00

Var: Digitalt 

Kostnad: Webbinariet är kostnadsfritt

Läs mer och anmäl dig på: https://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/kalender/kalenderhandelser---jonkoping/2023-03-10-ratt-djur-pa-ratt-plats---betesplanering-for-dig-med-dikor-och-ungnot.html

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera