maj
31
2023

Precisionsteknik i fält

VAD ÄR PÅ GÅNG?

Utvecklingen av precisionsteknik går framåt på bred front. Tekniken är nu bättre anpassad för att passa alla gårdar. Kom och lyssna på vad firmorna har på gång. Vi lär oss mer om bland annat vilka verktyg vi kan använda för att årsmånsanpassa kvävegivan efter variationer på skiftet samt hur vi kan säkerställa en bra spridningsbild. Efter en gemensam uppstart får vi information på tre stationer.

Station 1 Inställning av gödningsspridare och vanliga fel
Station 2 Anpassad kvävegiva utifrån årsmån, skifte och skördenivå
Station 3 Ny teknik, styrning och precision

För de som önskar gör vi en fältvandring och tittar på Johans Carlsson, Håby Solbergs grödor efter stationerna.

Plats: Håby-Solberg 30, SE-455 91 Munkedal

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Länsstyrelsen, Greppa Näringen och Agroväst Gröna Möten.
Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare eller rådgivare.

Viktigt att du anmäler dig senast 25 maj via www.gronamoten.se. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut och en länk till en e-postadress du anger i anmälan.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. 

Varmt välkommen! Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF och Nötkreatursstiftelsen.

Artikeln publicerades måndag den 22 maj 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera