Hon blir ny vd för Agroväst Livsmedel AB

Emma Hansson har utsetts till ny vd för Agroväst Livsmedel AB av styrelsen. Hon kommer att tillträda sin position den 11 september.

Emma Hansson,  ny vd för Agroväst Livsmedel AB. Foto: Agroväst 

Emma Hansson har flera års erfarenhet av att leda personal och driva projekt på både lokal och koncernövergripande nivå. Tidigare har hon arbetat som Miljö- och Hållbarhetschef samt biträdande förvaltningschef på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan Stad, skriver Agroväst i ett pressmeddelande.

– Det är med glädje och stort engagemang som jag tar mig an detta uppdrag som vd på Agroväst. De gröna näringarna ligger mig varmt om hjärtat, speciellt med min bakgrund att jag och min familj bor på en gård utan för Vara och driver spannmålsodling och djuruppfödning. Att få vara med och utveckla och skapa bättre förutsättningar för det svenska lantbruket med de projekt som Agroväst driver och är delaktiga i, känns mycket spännande, säger Emma Hansson, ny vd på Agroväst.

Ny nivå

Sofia Karlsson, Agroväst styrelseordförande är nöjd med rekryteringen. 

– Vi ser att Emma med sina goda ledaregenskaper, sin starka drivkraft inom verksamhetsutveckling och miljö- och hållbarhetsfokus, kommer att ta Agroväst till en ny nivå, med henne i spetsen är vi redo att ta nästa steg i utvecklingen för bolaget, säger Sofia Karlsson. 

Nytt fokus

Mats Emilson, den nuvarande vd:n för Agroväst, kommer att se till att övergången för Emma Hansson blir smidig. Samtidigt kommer han att rikta sitt fokus på sin nya roll som Utvecklingschef, i samband med att Agroväst växer och behovet av tydligare ansvarsområden för att möta framtiden på ett bättre sätt.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 02 juni 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem bestämmer vem det är som har rätt att vara bonde? 

Krönika: På 60-talet premierade lantbruks­nämnden ett urval av gårdar som kunde få bidrag för investeringar samt låga räntor på sina lån. Dessa gårdar rustades upp i koncentrerad rationalisering (KR) medan granngårdarna många gånger fick stänga ladugårdsdörrarna och arrendera ut marken. Efter inträdet i EU, blev betesputsen ett verktyg för att den bortvalda bonden fortsatt kunna ha kvar marken och ta igen jordbruksstödet. Vilket har lett till ytterligare svårigheter i norrländska bygder att utvidga produktionsgårdarnas arealer. 

 

Kommentera