Nytt lantbruksprojekt i väst

Kunskapsdrivet lantbruk i väst är ett nytt 3-årigt projekt som ska jobba för att stärka de västsvenska lantbruksföretagen.

Projektet Kunskapsdrivet lantbruk i väst är ett nytt projekt sedan i maj. Projektet kommer ha koppling till tillämpad forskning och verka för att förbättra förutsättningar och lönsamheten för västsvenska lantbrukare. Foto: Agroväst

– Syftet med Kunskapsdrivet lantbruk i väst (KLIV) är att ge företagarna tillgång till de senaste forskningsrönen och att på så sätt bidra med kompetensutveckling och inspiration till förändringar från föregångare i branschen. Detta kan både stärka deras lönsamhet och förmåga att ställa om sin produktion för att möta utmaningarna som vi ser i branschen, säger Mats Emilson, vd Agroväst, i ett pressmeddelande.

15 miljoner

– Konceptet Gröna Möten ingår i projektet KLIV och vi är otroligt glada att kunna fortsätta och än mer utveckla den oberoende mötesplatsen för dig som är i gröna näringarna med resultat från forskningen, ny kunskap och ny teknik för lantbruket. Vi kommer finnas för dig i Skaraborg, Sjuhärad, Halland och Fyrbodal, säger Madeleine Vendel, projektledare Gröna Möten.

Projektet startade 1 maj och kommer att pågå i tre år. Finansiärer till projektet är Regionalfonden, Västra Götalandsregionen, Nötkreatursstiftelsen, Region Halland, LRF samt ett antal västsvenska aktörer. Totalt handlar det om nästan 15 miljoner kronor.

Stärkt lönsamhet

Med hjälp av kunskap från Agrovästs forsknings- och innovationsprogram Framgångsrikt företagande, Tillväxt trädgård väst, Mark- och vattenvård, Mjölkprogrammet, Nöt- och lammköttsprogrammet, samt Energi och Precisionsodling, ska lantbruksföretagens lönsamhet och förmåga att ställa om sin produktion i framtiden stärkas.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 16 juni 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste