okt
5
2023

Alnarps Grisdag

Temat för dagen är framtidens grisuppfödning.

Förändringarnas vindar blåser inom den europeiska grisproduktionen. På Alnarps Grisdag kommer du få ta del av det senaste gällande utformningen av den nya djurskyddslagstiftningen och ett internationellt perspektiv på genomförandet av ny lagstiftning. Du får även lyssna på föredrag om de senaste rönen kring alternativ inhysning, berikning och smart byggnation.

Tid: 2023-10-05 09:00 - 15:00

Ort: Aulan i Alnarpsgården samt digitalt

Arrangör: Institutionen för biosystem och teknologi (BT) i samarbete med Skånes och Blekinges Grisproducenter, Partnerskap Alnarp samt LRF Skåne. Sponsor: Svenska Foder.

Mer detaljerat program och anmälningsformulär hittar du på SLU:s hemsida. Sista anmälningsdag för att delta på plats är 21/9, medan anmälan till digitalt deltagande är öppen fram till eventets start. 

 

 

Artikeln publicerades fredag den 30 juni 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera