okt
18
2023

2-dagarskurs i Rimforsa - Klimatanpassning och skog

Anmäl till vår populära kurs i klimatanpassning för dig som arbetar med eller äger skog

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur du ska komma igång med klimatanpassning, förstå vilka klimateffekter skogsbruket i Sverige kommer påverkas av, och lära dig metoder för att analysera vad du eller verksamheten du arbetar i behöver anpassa sig till. Under två praktiska dagar lär du dig att planera för klimatanpassning och får inspireras med en heldags exkursion där vi gemensamt tittar på inspirerande exempel ute i skogen.

Vid kurstillfället i Rimforsa går exkursionen till en av skogsstyrelsens demoytor, där vi tittar på olika exempel på klimatanpassningsåtgärder och till markägaren Lars som berättar om sin skötselstrategi, och hur han arbetar med att kombinera produktion av virke och att producera andra naturvärden.

Efter dessa dagar har du fått ökad förståelse för klimatförändringens effekter och konsekvenser. Du får pröva att göra en första klimat- och sårbarhetsanalys, lära dig metoder som ger stöd i arbetet att anpassa och förändra er verksamhet och/eller skogsbruksplan, så att ni med högre säkerhet kan klara utmaningarna i det framtida klimatet. Det är kostnadsfritt att delta i kursen och boende ingår för samtliga deltagare på Rimforsa strand. Egen resa och kvällsmiddag tillkommer.

Anmälan senaste 17 september: https://q.ja.se/qCzs3

För detaljprogram för detta kurstillfälle och fler kurstillfällen och orter besök: https://q.ja.se/qCzs3

När: 18-19 Oktober Var: Rimforsa För mer information kontakta Alexandra Birger Röör, alexandra.birger-roor@smhi.se https://q.ja.se/oUuFK

Artikeln publicerades fredag den 30 juni 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera