okt
18
2023

2-dagarskurs i Rimforsa - Klimatanpassning och skog

Anmäl till vår populära kurs i klimatanpassning för dig som arbetar med eller äger skog

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur du ska komma igång med klimatanpassning, förstå vilka klimateffekter skogsbruket i Sverige kommer påverkas av, och lära dig metoder för att analysera vad du eller verksamheten du arbetar i behöver anpassa sig till. Under två praktiska dagar lär du dig att planera för klimatanpassning och får inspireras med en heldags exkursion där vi gemensamt tittar på inspirerande exempel ute i skogen.

Vid kurstillfället i Rimforsa går exkursionen till en av skogsstyrelsens demoytor, där vi tittar på olika exempel på klimatanpassningsåtgärder och till markägaren Lars som berättar om sin skötselstrategi, och hur han arbetar med att kombinera produktion av virke och att producera andra naturvärden.

Efter dessa dagar har du fått ökad förståelse för klimatförändringens effekter och konsekvenser. Du får pröva att göra en första klimat- och sårbarhetsanalys, lära dig metoder som ger stöd i arbetet att anpassa och förändra er verksamhet och/eller skogsbruksplan, så att ni med högre säkerhet kan klara utmaningarna i det framtida klimatet. Det är kostnadsfritt att delta i kursen och boende ingår för samtliga deltagare på Rimforsa strand. Egen resa och kvällsmiddag tillkommer.

Anmälan senaste 17 september: https://q.ja.se/qCzs3

För detaljprogram för detta kurstillfälle och fler kurstillfällen och orter besök: https://q.ja.se/qCzs3

När: 18-19 Oktober Var: Rimforsa För mer information kontakta Alexandra Birger Röör, alexandra.birger-roor@smhi.se https://q.ja.se/oUuFK

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera