jul
27
2023

EKO-Fältvandring på Öland

Framförallt ekologisk grönsaks, bön-, ärt-, lökodling på äldre KRAV eko gård

Beskrivning: Torsdag 27/7, kl 18.00 - ca 21.00. Vi tittar tillsammans på ekologiska grönsaksodlingarna av morötter, lök (sådda och plantlök), bönor, rödbetor, kanske kikärtor (längre bort).

Under kvällen pratar vi även maskiner och om ogräs-, odlings- och gödslingsfrågor. Ekobot användes i frölöksodling, maskinen är dock inte på plats. En kväll till för att träffas och utbyta erfarenheter.

Du som deltar är ekologisk lantbrukare, omställare eller intresserad lantbrukare. Välkommen!

Plats: Spjuterumsvägen 65, 386 94 Färjestaden, Från Glömminge mot Runsten på höger sidan förre gården innan man kommer in till Spjuterum, alternativ från Runsten via skolan eller Mejerivägen och sedermera vänster sidan efter Spjuterum. "Vid Kvarnen".

Mer information: anmälan senast 25/7 inkl mobilnummer, namn, ta med fika och kläder efter väder, klappstol, i samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar Län och Ekologiska lantbrukarna i Sydost, besöksgård: Axel och Amanda Cedergren, Daniel och Gunnel Andersson i Spjuterum,

https://www.ekolantbruk.se/aktiviteter/eko-faltvandring-pa-oland, direktlänk PDF: 
https://q.ja.se/1zTL9
 

Kontaktperson: Info/anmälan Hermann Leggedör, Agri-kultur i Småland, eko-/VO-rådgivare, sms 0707-912374 (inte telefonsvarare), hermann@agri-kultur.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera