okt
25
2023

FoU-dagar 2023 - Beredskap och försörjningsförmåga

Två dagar med fokus på forskning och utveckling inom ekologisk produktion.

Dagarna arrangeras av Jordbruksverket tillsammans med SLU ekologisk produktion och konsumtion (Epok) samt Hushållningssällskapet.

När: 25–26 oktober

Var: Linköping.

Årets FoU-dagar om ekologisk produktion inleds av Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin följt av Ingrid Petersson, en särskild utredare för utredningen om en ny livsmedelsberedskap. Kateryna Shor, nationell koordinator för Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D) i Ukraina, tar sista delen av inledningen.

I sessionen diskuteras betydelsen av ekologiskt lantbruk från olika perspektiv kring förberedelse för och erfarenhet av kris.

FoU-dagarna fortsätter sedan med parallella pass med inriktningarna husdjur, växtodling och trädgård samt postersession.

Dagarna avslutas med ett panelsamtal efter anförande av Nicolas Lampkin, Organic Policy Consultancy, som delar med sig av hur nationella och europeiska regler och visioner för ekologiskt jordbruk påverkar på kort och lång sikt.

Mer information: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/kurser-och-seminarier/arkiv/2023-10-25-fou-dagarna-2023

Kontakt: ekoradgivning@jordbruksverket.se gunilla.johansson@jordbruksverket.se 036-15 81 08

Artikeln publicerades tisdag den 29 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera