sep
28
2023

Drick gräsjuice, kör bil på koskit, gräv ner klimatskulden

ÄR DU REDO FÖR FRAMTIDEN?

Green Valleys är ett EU-projekt som pågått i fyra år och nu har fått finansiering i ytterligare tre år, med målet att etablera en utvecklingsplattform för grön bioraffinering.

Med en anläggning i Sverige på naturbruksskolan Sötåsen, och en anläggning i Danmark, Foulum, kommer projektet demonstrera hur bioraffinering kan utnyttja gräsmarker till att leverera hållbart producerade energiprodukter och proteinfoder.

Genom ett svensk-danskt forskningssamarbete kommer vi kunna visa på hur cirkulär grön bioekonomi kan utnyttja lantbrukets potential. Vi undersöker klimat- och miljönyttan i regionalt odlade vallgrödor där gräset förädlas till hållbar energi och högvärdigt foder, samtidigt som vi kan utnyttja restströmmarna till nya produkter och foder.

Kom och lyssna till hur de olika delarna i projektet kan komma att utvecklas till fler användningsområden. Du får också se biokol och juicepress i labbskala på plats.

Plats: SLU Smedjan i Skara

Evenemanget är en del av SLU Skaras Smedjeveckan, kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare, livsmedelsproducent, rådgivare eller entreprenör.

Seminariet är ett samarrangemang mellan Naturbruksförvaltningen, SLU, Hushållningssällskapet i projektet Green Valleys och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se.

Viktigt att du anmäler dig senast 26 september via www.gronamoten.se.

Varmt välkommen! Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF och Nötkreatursstiftelsen.

Artikeln publicerades tisdag den 29 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera