sep
25
2023

Vad är framtiden inom biologisk bekämpning?

WORKSHOP INOM PROJEKTET PESTNU

Många nya tekniker och bekämpningsmetoder utvecklas för att vi ska minska kemikalieanvändningen i jordbruket i Sverige och övriga Europa. Ni kommer få ta del av forskning och utveckling av nya produkter såsom biologisk bekämpning och gödselmedel av Fertinagro inom projektet PestNu.

Forskare från SLU som informerar om en nyttosvamp mot gråmögel i jordgubbar, Från företaget Letavis kommer deras arbete presenteras med testning av biostimulanter i växthuskulturer. Inom PestNu vidareutvecklas tekniker och produkter som bidrar till att minska användandet av skadliga växtskyddsmedel och minskar näringsläckaget i trädgårdsnäringen.

I projektet utförs tester och demoodlingar i växthus, på friland och i cirkulära odlingssystem.

Plats: SLU Smedjan Hernquistsalen, Gråbrödragatan 7 Skara

Evenemanget är en del av SLU Skaras Smedjeveckan, kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare, rådgivare och spannmålsintresserade och är ett samarrangemang mellan Agroväst och Gröna Möten.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se, 0761078173.

Anmäl dig på www.gronamoten.se senast 21 september.

Varmt välkommen! Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF och Nötkreatursstiftelsen.

Artikeln publicerades torsdag den 31 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste