okt
17
2023

Riskhantering i lantbruket

Seminariet är ett samarrangemang mellan LRF, Sparbanken Lidköping, Vara lagerhus och Agroväst Gröna Möten.

Förutsättningarna för att driva lantbruk ser väldigt olika ut i olika delar av Sverige. Förutsättningarna skiljer sig också åt beroende på vilken typ av lantbruk som bedrivs. Riskerna för sårbarhet är därför många. Det har blivit ännu viktigare att kunna hantera alla de olika typer av risker; ekonomiska, sociala och psykologiska, som detta osäkra läge innebär med torka under flera månader men också mycket nederbörd i form av skyfall.

När: 17 oktober 18.30 - 20.45

Var: Sparbanken i Lidköping

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, livsmedelsproducent, rådgivare eller entreprenör. Seminariet är ett samarrangemang mellan LRF, Sparbanken Lidköping, Vara lagerhus och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se.

Viktigt att du anmäler dig senast 15 oktober via www.gronamoten.se.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF och Nötkreatursstiftelsen.

Artikeln publicerades måndag den 11 september 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera