okt
11
2023

Webbinarium om ekologisk certifiering av kaninköttproduktion

Under kvällen går vi genom hur ekocertifiering av kaninprod går till samt mervärden vid försäljning.

Funderar du på att certifiera din kaninproduktion? Vid webbinariet får du lära dig mer om certifieringen från producent, certifieringsorgan och rådgivare. Under kvällen får du veta mer om hur den ekologiska produktionen och certifieringen går till och vad det innebär. Malin Sundmark, ekologisk kaninproducent, berättar om sin väg till certifiering. Certifieringsorganet KIWA är med under kvällen och informerar om certifieringen och svarar på frågor. Yvonne Norlen, rådgivare på Länsstyrelsen, ger dig mer kunskap om vilka mervärden det kan ge att certifiera din produktion. Kursen vänder sig till kaninproducenter.

När: 11 oktober 18.00-20.00

Var: Kostnadsfritt webbinarium 

Mer information och anmälan: Länsstyrelsen i Västra Götalands hemsida senast den 9 oktober: https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/om-oss/kalender/kalenderhandelser---vastra-gotaland/2023-10-11-webbinarium-om-ekocertifiering-av-kanin.html

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem bestämmer vem det är som har rätt att vara bonde? 

Krönika: På 60-talet premierade lantbruks­nämnden ett urval av gårdar som kunde få bidrag för investeringar samt låga räntor på sina lån. Dessa gårdar rustades upp i koncentrerad rationalisering (KR) medan granngårdarna många gånger fick stänga ladugårdsdörrarna och arrendera ut marken. Efter inträdet i EU, blev betesputsen ett verktyg för att den bortvalda bonden fortsatt kunna ha kvar marken och ta igen jordbruksstödet. Vilket har lett till ytterligare svårigheter i norrländska bygder att utvidga produktionsgårdarnas arealer. 

 

Kommentera