okt
9
2023

Biokol i skogen - del 1

PRODUKTION OCH RÅVARA

Biokol tillverkas genom pyrolys, en process där organiskt material som träflis eller restprodukter upphettas i en syrefri miljö vid höga temperaturer. Processen bryter ned materialet till biokol, pyrolysoljor och gaser. Biokol används för jordförbättring, kolbindning och torktålighet. Cecilia Hermansson fördjupar sig i ämnet.

Edvard Hamilton kommer sedan berätta hur skogsrestprodukter kan användas för att göra biokol. Var med från början i den digitala temaserien om biokol och skog.

Plats: Gröna Möten digital mötesplats i Teams Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, rådgivare eller entreprenör. Seminariet är ett samarrangemang mellan projektet Arena Skog och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast. se.

Viktigt att du anmäler dig senast 8 oktober via www.gronamoten.se.

Länk och information sänds ut på förmiddagen samma dag till den mailadress du anger vid anmälan. Varmt välkommen! Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF och Nötkreatursstiftelsen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera