nov
30
2023

Webbinarium Hästar på naturbetesmarker

Webbinarium om hästens behov på bete, biologisk mångfald och om Brösarpsprojektet.

Välkommen på en spännande föreläsning om hästen, landskapet och mångfalden. Pia Petersson, Hästen i Skåne, berättar om Brösarpsprojektet med blivande tävlingshästar på naturbetesmarker. Vi tar också upp hur du kan planerar för naturvård och hur hästen mår bra på betet.

Hur kan dina hästars bete öka biologisk mångfald? Vad kan du som hästägare tänka på när hästen går på bete? Hur har ”Brösarpsprojektet” påverkat hästarnas hållbarhet och välfärd? Kan vi släppa hästar på stora naturbeten?

Detta är en identiskt träff med tillfället den 22 november.
När: 30 november 18.00-20.00
Var: Kostnadsfritt webbinarium Mer information och anmälan: Länsstyrelsen i Västra Götalands hemsida senast den 28 november:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera