nov
22
2023

Att hantera stress inom lantbruk

INSPIRATIONSDAG

Stress kan drabba vem som helst. Särskilt efter denna tuffa sommar och höst då inget varit sig likt, och många lantbrukare ställts inför en rad svåra utmaningar. På denna inspirationsdag vill vi ge er som arbetar inom de gröna näringarna verktygen för att kunna identifiera och ändra er situation till det bättre och att inse och kunna dra i bromsen innan stressen blir farlig.

Dagen syftar till att lära sig mer om sig själv och att vända stressen till något positivt. Vi kommer att fokusera på lösningar istället för det som är dåligt och fokus ligger på förebyggande arbete mot stress och hitta svagheter i organisationen.

Dagen kommer även att handla om hur man som anhörig eller rådgivare kan möta och stötta någon som mår dåligt.

Möt Björn Rudman, en erfaren terapeut specialiserad på stress och stressrelaterad psykisk ohälsa. Björn kommer att genom sin unika kombination av beprövade terapimetoder och personliga erfarenheter hjälpa till att se tecknen och ge verktyg för att få en hållbar och fungerande vardag.

Vi får också lyssna till Peter Lundqvist, professor i Arbetsvetenskap vid SLU som berättar om forskningen kring det psykosociala läget inom lantbruket både i Sverige och internationellt.

Fredrik Tidström och Erik Sundell ger sin bild av hur de har hanterat stress.

Plats: Vara konserthus

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, företagare inom de gröna näringarna, rådgivare eller anhörig.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se.

Viktigt att du anmäler dig senast 15 november via www.gronamoten.se.

Varmt välkommen!

7 februari 2024 kommer ytterligare ett tillfälle i samma ämne

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste