nov
27
2023

Individuella kalvningsintervall kan gynna mjölkproduktionen

HUR LÅNG ÄR DEN OPTIMALA LAKTATIONSLÄNGDEN?

Annica Hansson är en välkänd produktionsrådgivare på VÄXA och doktorand som under flera år forskar på optimala kalvningsintervall på andra kalvare och äldre kor. En studie för individuellt anpassade kalvningsintervall för att ta hänsyn till kons förväntade potential att producera mjölk i kommande laktation.

Berte Gård är en av gårdarna som använt sig av strategin för senarelagd seminering av högavkastande kor med flack laktionskurva. Vi tar del av studiens senaste sammanställning och lyssnar till Bertes erfarenheter.

Plats: Berte Gård, Vastad 110 31167 Slöinge

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare eller rådgivare. Vid frågor kontakta emma.svensson@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se.

Viktigt att du anmäler dig senast 23 november via www.gronamoten.se.

Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera