dec
1
2023

Utegångsdjur, med eller utan ligghall?

Djur, natur och människor i samspel. 

Att använda befintliga byggnader som enkla stall, eller till och med utan ligghall kan vara en kostnadseffektiv lösning för att hålla djur. I vårt nordiska klimat kan det dock medföra utmaningar såsom logistik, vatten och utfodringsmöjligheter.

På denna träff möts vi på Kroken Hereford som drivs av bröderna Krokeus med familjer. De driver en avelsbesättning med 120 moderdjur som hålls under enkla förhållanden. Deras affärsidé är: Att driva ett modernt diversifierat lantbruk som skapar lönsamhet och konkurrenskraft genom att producera högkvalitativa produkter, ha god omvärldsbevakning och ha en hög kostnadsmedvetenhet.

Erika Geijer arbetar som nöthälsoveterinär på Gård & Djurhälsan med förebyggande djurhälsa i fokus. Hon ansvarar för kontrollprogrammet utegångsdjur utan ligghall och kommer att delta för att ge oss förutsättningarna som gäller för att upprätthålla lagen och djurvälfärden i kontrollprogrammet.

Vi kommer också träffa Kristina Holmström, som kombinerar sin rådgivarroll med att forska på nötkreatur och ekonomi via sin anställning på Hushållningssällskapet Sjuhärad och SLU. Under året är hon klar med sitt projekt om arbetstid kopplat till ekonomi i olika nötköttsbesättningar.

När: 1 december 09.30 - 14.00

Var: Vistorp Slättered, 521 95 Kättilstorp

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare, rådgivare och studenter och är ett samarrangemang mellan Sjuhärads Nötköttsföretagare, Hushållningssällskapet Sjuhärad, SLU och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18.

Anmäl dig på www.gronamoten.se senast 26 november.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste