feb
27
2024

Förutsättningar för en lönsam mjölkproduktion

Att kon/kvigan är fertil och kalvar är den viktigaste faktorn i en mjölkproduktion. Det optimala intervallet påverkar både effektiviteten och produktiviteten hos en mjölkbesättning och kan variera beroende på olika faktorer såsom genetik, avelsmål och produktionsmål. 

För att uppnå önskat kalvningsintervall krävs en effektiv reproduktionshantering. Att ha en välplanerad strategi anpassad efter gården/korna kan vara avgörande för den egna gården.

Vi möter Annica Hansson, en industridoktorand med inriktning på forskning om kalvningsintervall och en omfattande erfarenhet av produktionsrådgivning. Linnea Gerdin, en ambitiös agronomstudent, delar med sig av sina insikter från sitt kandidatarbete om optimerad inkalvningsålder. Kajsa Ståhlberg, en erfaren produktionsrådgivare, kommer att belysa ämnen relaterade till kornas behov och stallmiljö. Hans Palmqvist, Rådgivningschef, kommer att fördjupa diskussionen genom att presentera olika tekniker och managementmetoder. Slutligen får vi höra från Jonna, framstående lantbrukare på Rosdala Gård, som delar med sig av sin praktiska erfarenhet och insikter.

När: 27 februari 09.30-14.30

Var: Rådde Gård, Länghem

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, företagare inom de gröna näringarna, rådgivare eller anhörig.

Frågor: caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18.

Anmälan: Senast 21 februari via www.gronamoten.se.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste