jan
23
2024

Bioraffinering av vall

Agroväst Gröna Möten bjuder i samarbete med Green Valleys 2.0 och Sotenäs Symbioscentrum in till en workshop kring kunskapsstöd inom grön bioraffinering.

Målet med dagen är att erbjuda ekonomisk vägledning med hjälp av en beräkningsmodell för att hjälpa intressenter ta fram ett beslutsunderlag inför eventuell investering i grön bioraffinering. Green Valleys är ett svenskt-danskt forskningssamarbete finansierat av EU:s Interreg ÖKS, som främjar vallens plats som en hållbar gröda i växtföljden. Inom projektet har ett proteinrikt foder med ca 50 % råprotein tagits fram för grisar och fjäderfä, vilket kan ersätta importerad soja.

Projektet utforskar även användningen av restprodukterna som foder till idisslare och substrat till biogas, samt möjligheten att använda dem inom textilbranschen och för biokolproduktion.

När: 23 januari 09.30-14.30

Var: Ronnums Herrgård Vargön Vänersborg

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är intresserad av att investera i grön bioraffinering. Evenemanget samarrangeras med Green Valleys 2.0 och Agroväst Gröna Möten. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till den e-postadress du anger i anmälan. 

Frågor: oskar.reineling@agrovast.se.

Anmälan: Senast 16 januari via www.gronamoten.se.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste