feb
5
2024

Skapa bättre lönsamhet i din köttproduktion

En träff där du lär dig de nya avelsvärdena. 

Att utvecklas och sätta upp nya mål är ofta det som driver oss framåt. Vare sig du är avelsuppfödare eller driver en bruksbesättning är det viktigt att hålla sig uppdaterad för att få ut det bästa av sin besättning vid val av avelsdjur eller passande semintjur.

I höstas implementerade man de nya nordiska avelsvärdena i köttrasaveln. På denna träff får vi veta mer om skillnaderna på de nya gentemot de tidigare nationella värdena. Vi träffar Johanna Bengtsson, ansvarig över avel på köttdjur, med mångårig erfarenhet och stort intresse av köttproduktion, Robert Skoglund som driver framgångsrik avelsbesättning med hereford tillika ordförande i Herefordklubb väst och Hans Palmqvist, Rådgivningschef som kommer prata om olika tekniker och management.

När: 5 februari 18.00-21.30

Var: Rångedala Bygdegård, Bygatan 1 Rångedala

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, företagare inom de gröna näringarna, rådgivare eller anhörig.

Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18.

Anmälan: senast 1 februari via www.gronamoten.se. 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste