mar
12
2024

Lantbruk och livsmedelsförsörjning i osäker cybervärld

Grundläggande cyberhygien - var börjar jag?

Cyber och informationssäkerhet kan låta avancerat, men faktum är att grunden är enkel och börjar med din personliga cyberhygien. Precis som att du inte håller upp dörren till lokalerna för vem som helst bara för att den har en gul väst på sig, så gläntar du inte på dörren till digitala utrymmen genom lätta lösenord på postit-lappar.

Men människor gör misstag och vi företagare får göra vårt bästa för att skydda våra medarbetare och våra företag. Numera är cyberattacker inte ovanliga och det är sällan som den drabbade är det direkta målet. Men ett mindre företag kan lätt slås ut då en leverantör faller och data går förlorade. Eller för att man helt enkelt inte kan fakturera på flera dagar. Precis som vi låser och larmar våra maskiner och våra lokaler ska vi göra även med våra digitala tillgångar. Alla behöver inte ha tillgång till allting, alltid. Och när det ändå råkar bli fel eller någon har tagit sig in, så har vi en checklista för hur vi hanterar även den akuta situationen i den digitala världen. Handfasta tips utlovas! Lyssna till Joanna Sjölander, Klusterledare Cyberly, Linköping Science Park. Vi som arrangerar det hela är de tre plattformarna Cyberly, SmartAgri och Agtech Sweden.

Under våren 2024 arrangeras en serie digitala lunchseminarier med korta föreläsningar följt av diskussioner. 

12 mars - Grundläggande cyberhygien – Var börjar jag?

27 mars - Ny lagstiftning för livsmedelsproducenter18 april - Hårdvara och mjukvara – hur skyddar vi oss mot stöld och sabotage?

Evenemanget vänder sig till dig som är lantbruksföretagare eller rådgivare.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se.

Mer information och anmälan: senast 11 mars via www.gronamoten.se.

Länk och information sänds ut på förmiddagen samma dag som evenemanget är till den mailadress du anger vid anmälan.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste