mar
18
2024

Vårbruks Kickoff 2024

Med fokus på gödsling, kalk och direktsådd.

Vårbruks Kickoff där Knud Nissen börjar från grunden med ”Vädersäkrad gödsling” gödsla efter väderhistorik och för kommande väder. Planera din 1:a giva N till höstgrödorna.

NYHET! Mät dina 0-rutor med N-tester.

Vikten av kalkning.

För att maxa din skörd berättar Bengt Espelund Omya om vilka verktyg som krävs för att via pH-värdet redan i år kunna påverka årets skörd. Han kommer att redogöra för Holger Kirchmans försök som påvisar betydande skördehöjande effekter med högre pH-värden.

Öka skörden genom att tyda jordanalysen rätt! Vad säger resultatet? Tyder vi den rätt så vi optimerar skörden. Kristian Jochnick, Agroväst, lär oss tyda jordanalysen för maximal skörd.

Efter lunch kommer vi prata maskiner och fokuset är hur vi Västra Sverige i större grad kan hoppa över plöjningen och öka direktsådden. Detta är inte maskinfirmornas dag utan här är lantbrukare med erfarenhet av olika system på plats. De kommer att dela med sig av sina erfarenheter. Teknikrådgivare Christer Johansson lyfter fram varje maskins för och nackdelar. Vi kommer också att få se ett antal maskiner på plats.

När: 18 mars 09.00 - 15.30

Plats: Nuntorp Gård Brålanda

Evenemanget samarrangeras av Länsstyrelsen och Agroväst Gröna Möten och vänder sig till dig som är lantbrukare eller rådgivare. Det är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare.

Mer information och anmälan: Senast 12 mars via www.gronamoten.se. Väljer du att bara vara med på förmiddag eller eftermiddag skriv detta i meddelande. Fyll även i om du då inte vill ha lunch.

Vid frågor kontakta lars.svensson@agrovast.se.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera