mar
14
2024

Hästar – stallar, hagar, gödsel, foder och miljö

Miljöhänsyn vid hästhållning, skötsel av stallar, rasthagar, hantering av gödsel och utfodring.

Hästhållning är på många sätt en miljövänlig verksamhet. Hästarna håller betesmarker öppna, odlingen av grovfoder är bra för åkermarken och hästgödsel är ett bra jordförbättringsmedel. Hur kan vi ta vara på dessa fördelar utan att samtidigt orsaka miljöproblem?

Medverkande:

Line Strand, växtodlingsrådgivare, HS konsult. Line kommer prata om vad du kan göra för att minimera risken för en negativ miljöpåverkan från dina hästar när det gäller rasthagar och gödselhantering.

Martina Westlund, byggrådgivare, Växa Sverige, kommer prata om vilka åtgärder du kan göra i stallet som är bra för hästarna och miljön.

Eva Dahlström, foderrådgivare, Oberoende foderråd. Eva kommer att prata om utfodring och vad du behöver tänka på för att hästen och miljön ska må bra.

Örebro fältrittklubb kommer berätta lite om hur de jobbar med miljöfrågorna kopplat till deras hästhållning. Vi kommer även få möjlighet att gå runt och titta på anläggningen.

När: 14 mars 13.00-17.00

Var: Örebro fältrittklubb, Diedens Allé 2, 703 45 Örebro

Läs mer och anmäl dig: Senast 6 mars https://www.lansstyrelsen.se/orebro/om-oss/kalender/kalenderhandelser---orebro/2024-02-21-hastar---stallar-hagar-godsel-foder-och-miljo.html

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste