Ny efterharvspinne från Väderstad

Väderstad introducerar nya efterharvspinnen Marathon i början av 2024, som ett komplement till dagens sortiment. 

 

Enligt Väderstad kommer den nya efterharvspinnen Marathon att öka livslängden på efterharven. Foto: Väderstad 


Inför årsmodell 2024 har Väderstads utbud av efterharvspinnar uppdaterats. De presenterar ett nytt alternativ med längre livslängd tillgängligt för efterharvarna som sitter på många av Väderstads maskiner. Genom att stärka efterharven med hårdmetall där den slits som mest, ökar livslängden.

– För att avsluta såbäddsberedningen, skapar den vibrerande efterharvspinnen ett avdunstningsskydd och sorterar aggregaten så att stora aggregat och ogräs hamnar i ytan, säger Magnus Samuelsson, konceptutvecklare på Väderstad i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jämför man den nya efterharven Marathon mot standardpinnen, så ser vi en längre livslängd på upp till sex gånger. Eftersom pinnens längd förblir konstant behåller den samma vibrerande sorteringsförmåga. Även angreppsvinkeln mot jorden förblir densamma. 

Enligt Magnus innebär detta att arbetsresultatet blir bra år efter år, vilket också sparar tid för lantbrukaren.

Den nya efterharvspinnen Marathon passar på Väderstads harvar, NZ Mounted, NZ Aggressive, NZ Extreme, såmaskinerna Rapid och Spirit och även Carrier och Swift kultivatorer. Den går även att eftermontera på befintliga maskiner. Den nya efterharvspinnen Marathon finns tillgänglig som eftermarknadstillbehör till nya och äldre Väderstadmaskiner från januari 2024.

 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 mars 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste