mar
26
2024

Bygga för nötköttsproduktion

Studiebesök på två gårdar med nybyggda stallar.

Vare sig du går i byggtankar eller bara vill se olika lösningar är det här tillfället att komma och besöka två olika gårdar.

Hos Björn och Sofia Linnarsson står ett nytt stall färdigt i dagarna. Det är ett öppet liggbåsstall för 70 talet dikor med kalv samt plats för avelstjurar. Björn har valt att satsa på en tilltagen kalvningsavdelning där han ska ha en trygg och säker djurhantering.

Hemma hos Fredrik och Christer Pettersson på Storegården i Blidsberg stod det senaste stallet inflyttningsklart i november 2023. Här finns plats för både dikor och ungdjur på liggbås. Detta stall byggdes ihop med ett kalvstall för kalvar från 2 veckor upp till cirka 6 månader på djupströbädd.

Efter lunch träffar vi Anna Agné som har lång erfarenhet från att handlägga förprövningsärenden. Hon kommer berätta vad det innebär och det ges även möjlighet att ställa frågor. Som avslutning är den som önskar välkommen att delta på Sjuhärads Nötköttsföretagares årsmöte.

När: 26 mars 09.30-14.00

Var: Trälunda 108, 523 77 Blidsberg

Evenemanget är kostnadsfritt och samarrangeras av Sjuhärads Nötköttsföretagare och Agroväst Gröna Möten. Det vänder sig till dig som är lantbrukare, nötköttsproducent, rådgivare samt företags- och myndighetsrepresentanter.

Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18.

Mer information och anmälan: senast 24 mars via www.gronamoten.se.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste