maj
14
2024

Underhåll av diken i vått och torrt

Klimat och miljöanpassning.

En förutsättning för en god livsmedels- och skogsproduktion är bra markavvattning. Att underhålla sina diken på rätt sätt är även viktigt för den biologiska mångfalden då de ofta är värdefulla biotoper. På träffen kommer vi fördjupa oss i underhåll av diken i vått och torrt och även regelverken när det gäller diken och dikesrensning.

När: 14 maj 12.00-16.00

Var: Kvibille Gästgivaregård i Kvibille

Evenemanget samarrangeras av Gröna Halland, LEVA Halland och Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare, skogsbrukare och markägare.

Mer information och anmälan: Senast 7 maj via https://gronamoten.agrovast.se/kalender/underhall-av-diken-i-vatt-och-torrt-4/

Vid frågor kontakta emma.svensson@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se. 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera