apr
15
2024

Att bli med föl

Utfodring, dräktighet, fölning och fölets första tid. 

Att få föl är bland det bästa som finns. Vägen dit är förhoppningsvis rak men ibland händer det att den blir krokig. På denna träff kommer vi att lära oss om vikten av att ge stoet rätt förutsättningar för att bli dräktig och hur man kan hantera eventuella komplikationer och utmaningar under fölningen. Dessutom kommer vi att få insikt i betydelsen av fölets första tid i livet och hur vi kan skapa en trygg och hållbar hästhållning. Margareta Bendroth, som har lång erfarenhet av rådgivning inom hästnäringen och ett framgångsrikt avelsarbete, kommer att dela med sig av sina insikter och praktiska tips för utfodring av sto och föl i olika skeden runt en dräktighet.

När: 15 april  18.00 - 20.30

Var: Munkagårdsgymnasiet i Tvååker

Evenemanget samarrangeras av Westernklubben och Agroväst Gröna Möten.

Det är kostnadsfritt och vänder sig till hästföretagare, rådgivare och andra intressenter.

Mer information och anmälan: senast 12 april via https://gronamoten.agrovast.se/kalender/att-bli-med-fol-2/

Vid frågor kontakta emma.svensson@agrovast.se, telefon 070 550 83 83 eller elvira.lund@agrovast.se.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera