mar
27
2024

Lantbruk och livsmedelsförsörjning i osäker cybervärld

Ny lagstiftning för livsmedelsproducenter i år.

Cyberly och Teknikföretagen bjuder på en introduktion till ny lagstiftning som ställer krav på säkerhet i nätverk och informationssystem - NIS 2 och Cybersäkerhetsakten (CRA) som ska implementeras detta år. Konsekvenserna för den som inte känner till, och följer reglerna, kan bli stora. Bötesbelopp i likhet med de vi numera känner igen från GDPR-sammanhang kan påföras, liksom personligt ansvar för företagsledning. I den nya lagstiftningen omfattas även hela livsmedelskedjan. Nyligen landade förslaget till hur NIS2 ska genomföras i svensk lag på regeringens bord och enligt den ska den nya lagen börja gälla från årsskiftet.

Vi som arrangerar det hela är de tre plattformarna Cyberly, SmartAgri och Agtech Sweden.

My Bergdahl, näringspolitisk expert med ansvar för standardisering och digital handel på Teknikföretagen berättar hur man förbereda sig och vilka som berörs av det nya direktivet samt vad det innebär för dem.

Joanna Sjölander, Klusterledare för Östgötska nätverket Cyberly, beskriver hur vi tillsammans stärker vår digitala resiliens och bidra till Sveriges konkurrenskraft och hållbarhet som samhälle.

När: 27 mars 12.00-13.00

Var: Gröna möten digital mötesplats i Teams

Evenemanget vänder sig till dig som är lantbruksföretagare eller rådgivare.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se.

Viktigt att du anmäler dig senast 26 mars via www.gronamoten.se. Länk och information sänds ut på förmiddagen samma dag som evenemanget är till den mailadress du anger vid anmälan.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste