mar
15
2024

Distanskurs Marknadsinriktad nötköttsproduktion

Är du intresserad av en distanskurs i marknadsinriktad nötköttsproduktion?

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) ger kursen Marknadsinriktad nötköttsproduktion och har fokus på nötköttsproduktion under svenska förhållanden med tyngdpunkt på bl.a. olika uppfödningsmodeller, utfodring och ekonomi. Vi kommer också att besöka gårdar och testa på hullbedömning. Kursen är en distanskurs på kvartsfart mellan 2 september 2024 - 19 januari 2025 och omfattar 7,5 hp.

Två fysiska träffar i Skara, en obligatorisk och en frivillig. Det obligatoriska tillfället är en tredagarsträff i anslutning till en helg. Den frivilliga träffen är en tvådagars helgträff som genomförs om tillräckligt många vill delta.

Exakt datum för träffarna meddelas senare.

Förkunskapskrav är grundläggande behörighet för högskolestudier. Kursen är kostnadsfri men självkostnadspris kan förekomma för deltagaren i samband med studiebesök och aktiviteter som köttprovsmakning.

Mer information finns att läsa på kurshemsidan: https://student.slu.se/studier/kurser-och-program/kurssok/kurs/HV0190/10050.2425/Marknadsinriktad-notkottsproduktion/

Sista dagen att söka är 15 april 2024.

Anmälan görs på www.antagning.se, sök på kursens namn, HV0190 Marknadsinriktad nötköttsproduktion.

Vid frågor kontakta annelie.carlsson@slu.se eller 0511-671 37

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera