maj
15
2024

Generationsskifte inom lantbruket

Att navigera övergången från en generation till nästa

Generationsskifte i lantbruket utgör en avgörande och komplex process som påverkar både den ekonomiska hållbarheten och den kulturella kontinuiteten inom jordbrukssektorn. Medan det traditionella familjedrivna jordbruket har varit en grundsten i många samhällen under lång tid, står det inför utmaningar när äldre generationer går i pension och yngre generationer står inför beslutet att ta över gården eller inte. Denna övergång kräver noggrant planerande, kommunikation och förberedelse för att säkerställa en smidig övergång och bevara gården för framtida generationer. Vi kommer att utforska de olika aspekterna av generationsskiftet i lantbruket och dess betydelse för både den ekonomiska och kulturella hållbarheten.  

När: 15 maj 12.15 - 13.45

Var: Sparbanken Lidköping 

Anmälan: Senast 12 maj via www.gronamoten.se.

15 och 16 maj är samma program båda dagarna. 

Evenemanget är kostnadsfritt och är ett samarrangemang mellan LRF, Sparbanken Lidköping och Agroväst Gröna Möten. 

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. Information sänds ut innan evenemanget till den mailadress du anger.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera