maj
16
2024

Generationsskifte inom lantbruket

Att navigera övergången från en generation till nästa.

Generationsskifte i lantbruket utgör en avgörande och komplex process som påverkar både den ekonomiska hållbarheten och den kulturella kontinuiteten inom jordbrukssektorn. Medan det traditionella familjedrivna jordbruket har varit en grundsten i många samhällen under lång tid, står det inför utmaningar när äldre generationer går i pension och yngre generationer står inför beslutet att ta över gården eller inte. Denna övergång kräver noggrant planerande, kommunikation och förberedelse för att säkerställa en smidig övergång och bevara gården för framtida generationer. Vi kommer att utforska de olika aspekterna av generationsskiftet i lantbruket och dess betydelse för både den ekonomiska och kulturella hållbarheten.  

När: 16 maj 12.15 - 13.45

Var: Sparbanken Lidköping 

Anmälan: Senast 12 maj via www.gronamoten.se.

15 och 16 maj är samma program båda dagarna. 

Evenemanget är kostnadsfritt och är ett samarrangemang mellan LRF, Sparbanken Lidköping och Agroväst Gröna Möten. 

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. Information sänds ut innan evenemanget till den mailadress du anger.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera