apr
20
2024

Avel i dikobesättningen

Hur kan avelsarbetet förbättras? 

Välkomna till en förmiddag med fokus på avelsstrategier i dikobesättningen! Svensk dikalvsproduktion är en viktig produktionsgren inom lantbruket och bidrar till viktiga mervärden som biologisk mångfald. Med generellt små besättningar bidrar vi dessutom till en levande landsbygd.

Tyvärr dras många gårdar med låg lönsamhet vilket, till viss del, kan förklaras med en ineffektiv drift. Hur kan vi då förbättra den enskilda besättningen? Det får vi reda på under detta pass!

Är du dessutom intresserad av att fördjupa dig ytterligare i grovfoderhantering och produktionsoptimering? Missa då inte det separata evenemanget som börjar efter lunch.

När: 20 april 09.30 - 12.30

Var: Quality Hotel i Vänersborg Förmiddagen samarrangeras av VÄXA, Nötköttsproducenter i Väst och Agroväst Gröna möten. Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare.

Sista anmälningsdag är 14 april, ange gärna om ni deltar på båda passen. Anmälan sker via www.gronamoten.se.

Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se. 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera