apr
23
2024

Odlingsstrategier med reducerad jordbearbetning

Hur jobbar man med reducerad bearbetning, stripp-till, på Övraby Lantbruk Söderåkra

Beskrivning: Hur jobbar man med reducerad jordbearbetning? Vilken maskinpark krävs och vilka metoder använder vi oss utav? Klarar vi oss utan Glyfosat? Till vilken kostnad?

Detta diskuteras under denna träff där teori varvas med praktiska erfarenheter från familjen Övgård och rådgivare.

Vi ska titta gemensamt närmare på Övraby Lantbruks egen odlingsstrategi med stripp-till och reducerade doser under parallell användning av botten-/mellangrödor.

Många gånger snöar man in på tekniska lösningar, men maskinval och teknikaliteter ska vara ett resultat av odlingsstrategin, den egna målbilden i koppling till platsen och dess förutsättningar.

Frans Johnson, Växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet, Herman Leggedör, Eko-/Växtodlingsrådgivare Agri-Kultur. Karl-Fredrik Olsson, Växtskyddscentralen Kalmar. Carl-Erik och Ingela Övgård, Övraby Lantbruk Plats: Övraby Lantbruk i Söderåkra, Övraby 110, 385 50 Söderåkra.

Mer information:

https://hushallningssallskapet.se/kalender/odlingsstrategier-med-reducerad-jordbearbetning/

https://ovgard.se/

Kontaktperson: Organisation: Amanda Andersson, Hushållningssällskapet Kalmar, 073-0856274, amanda.andersson@hushallningssallskapet.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera