apr
30
2024

Uppstart av ny ERFA-enhetsgrupp för ungnötsproducenter

I dag är lantbruket ofta en arbetsplats utan likasinnade kollegor. Genom att starta en utvecklingsgrupp får de en möjlighet att träffas, diskutera sin produktion och på så sätt utvecklas och känna samhörighet.

När: start under maj 2024. Sedan är tidsplanen 5-6 träffar under 2024-2025.

Var: Värmland

Tid: Dagtid, halvdag cirka 5 timmar. Nytt ämne/område (efter önskemål och behov) vid varje träff. Maja-Lena (Malla) Främling, Lantbruksråd i Väst håller ihop träffarna.

Kostnad: ERFA-gruppen är finansierad av Länsstyrelsen i Värmlands län. Du betalar endast för maten vid träffarna. 

Program:

Nötköttsproducenter delar med sig av sina erfarenheter. Några lantbrukare som testat olika saker inom nötköttsproduktion berättar om sina framgångar och misslyckanden.

Att tänka på när du ska förändra din produktion, vilka är dina mål?

Hur ska du göra för att slippa att göra samma misstag som någon annan?

Här tas både djurval, byggnader, växtodling, foder/foderproduktion och försäljningsvägar av köttet upp.

Här fokuserar vi på produktion, produktionsutveckling och test av nya vägar för nötköttsproducenter (dikalvs- och ungnötsproduktion).

Vilka är vanliga missar och vad kan man göra för att lyckas med sin produktion.

Vi pratar hållbarhet (klimat, ekonomisk, social), om vikten att vara nyfiken och inte minst om att ha roligt på jobbet.

Innehållet kommer till stor del att styras utav gruppdeltagarna.

Anmälan: görs på Lantbruksråd i Västs hemsida www.lantbruksradivast.se eller till kurser@lantbruksradivast.se (För att din anmälan ska vara komplett behöver vi ha: namn, adress, mailadress, telefonnummer och personnummer).

Frågor: info@lantbruksradivast.se eller 070-207 51 67

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kommer ursprungsmärkningen göra skillnad?

Krönika: Att göra medvetna val när man handlar är inte alltid lätt, att göra det på restaurang är garanterat ännu svårare. Från och med den första mars 2025 måste restauranger kunna redogöra för köttets ursprung. Syftet med föreskriften är att konsumenterna lättare ska kunna göra medvetna val även på restaurang. Ett medvetet val behöver dock inte innebära att det är svenskt kött som konsumenten väljer att beställa in.

 

Kommentera