jun
13
2024

Fältdag - tema problemogräs och kvävestyrning i vall

OMSTÄLLNINGEN MOT ETT MER HÅLLBART LANTBRUK

Välkommen på en dag både i fält och inne på sal. Vi lär oss mer om vad vi kan göra för att få jämnare vallskördar, hur vi gödslar rätt i vall men även spannmål, samt vilka problemogräs vi behöver känna till och hålla utkik efter i våra fält. Vi kommer även ha ett pass där vi fördjupar oss i hönshirs och hur vi hanterar den.

Plats: Munkagårdsgymnasiet i Tvååker

Evenemanget samarrangeras av LRF Ungdomen Halland och Agroväst Gröna Möten.
Det är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare, rådgivare och studenter. Sista anmälningsdag är 9 juni. Anmälan sker via www.gronamoten.se.

Information sänds till den mailadress du anger vid anmälan.
Vid frågor kontakta emma.svensson@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se.
Varmt välkomna!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Proppen kanske inte var en så dum idé?

Krönika: Första gången jag fick höra ordet ”agronom” var när min mamma berättade att de hade ”proppar” som jobbade på gården. De utbildade sig alltså till agronomer och gjorde den obligatoriska ”proppen”. Jag har hört många olika historier genom hela min uppväxt om när dessa proppar bodde på gården och hade diverse olika idéer för sig. Men nu finns inte proppen längre och därmed har det lämnat ett tomrum, eller är det kanske en kunskapslucka? 

Kommentera