Swedish Agro Machinery visar på starkt rörelseresultat

Bolaget rapporterade en rekordomsättning på 1089 miljoner SEK för 2023, en ökning med 268 miljoner SEK från 2022.

Rejält ökad omsättning för Swedish Agro Machinery 2023. Foto: Swedish Agro 

Rekordomsättningen förklaras av kontinuerliga investeringar i kapacitet, och stark närvaro på den svenska lantbruksmaskinmarknaden. Vd Hans-Christian Ripa betonar att företagets tillväxt har varit avgörande för lönsamheten och hög servicekvalitet.

Hans-Christian Ripa, vd Swedish Agro Machinery AB. Foto: Swedish Agro

– Både Swedish Agro Machinery AB och Östra Sönnarslöv Traktorservice AB fortsätter att växa så det knakar, både i omsättning och i personalstyrka. Vi har gjort stora investeringar i personal och ökar med 10–15 personer per år, främst Servicetekniker, och vi har ytterligare tillväxtpotential med den produktportfölj vi har idag. Omsättningsökningen har varit nyckeln till det positiva rörelseresultatet då lantbruksmaskiner är en lågmarginalbransch och det krävs en hög omsättning för att kunna utveckla de resurser som behövs samt hålla en hög kompetens och servicegrad på dagens mycket avancerade maskiner, säger Hans-Christian Ripa i ett pressmeddelande.

Under 2023 introducerades två nya leverantörer, Agxeed och Dalbo, vilket kompletterar Swedish Agros befintliga produktportfölj med varumärken som Claas, Horsch, Metsjö, Rausch, Ave, Scanstone och Spearhead.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Intensiv period för landets superhjältar

Krönika: När jag får frågan vilken årstid som är min favorit har våren alltid varit mitt självklara svar. Våren är den årstid som alltid legat mig närmast hjärtat. De som känner likadant gör säkert det på grund av att dagarna blir längre, att fågelsång kan höras från tidig morgon till sen kväll och på grund av att naturen återigen börjar ta färg. Men även fast jag också uppskattar fågelsång och långa, soliga dagar så är inte det anledningen till att jag tycker att våren är extra speciell. 

 

Kommentera