Hur odlar vi majs i Väst
Odlingserfarenheter och expertinsikter.
Majsintresset har ökat i vårt område och fler börjar intressera sig för odlingen. Vårt område i väst är lite av ett gränsområde för odling men de som odlar är nöjda. Vi kommer att vara hos Emil Carlgren och Jessica Birgersson på Ramnered Gård som odlade majs under föregående år och ta del av deras och av deras granne Gunnars erfarenheter. Gunnar har en långvarig erfarenhet av majs. Vi har tagit hjälp av några av de kunnigast i Sverige inom majs för denna träff.
Linda af Gejiersstam från Lantmännen som har en mycket lång erfarenhet av majs från sin tid på Hushållningssällskapet kommer att ta upp allt om växtodlingsdelen, sortval till skörd, etablering, gödsling och ogräsbekämpning.
Ann-Theres Persson, Produktionsrådgivare/Foder VÄXA i Falkenberg, fick utmärkelsen ”Årets Rådgivare insatts” 22/23. Hon kommer att ta upp allt om utfodring med majs. Hur stora mängder man kan utfodra, vilken kvalité skall man sikta på, för både vallfoder och majs. Vilka för och nackdelar finns och när skall man skörda?
När: 19 juni
Var: Ramnered 325 Vänersborg
Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare och rådgivare.
Anmälan: senast 17 juni via www.gronamoten.se.
Vid frågor kontakta lars.svensson@agrovast.se.
Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.