MONI Worldwide expanderar i Norden

Från och med den 1 januari 2025 får MONI Worldwide ansvaret för försäljning och service av Deutz-Fahr i Norge och Finland.

Vd och delägare Henrik Hansen (tv) och ägare Thomas Mortensen (th) får från 2025 ansvaret för distributionen av Deutz-Fahr i Norge och Finland. Foto: MONI Worldwide

MONI Worldwide övertog importen av Deutz-Fahr i Danmark år 2022 och senare tillkom Sverige. Bolaget har huvudkontor i Middelfart i centrala Danmark och är officiell Deutz-Fahr-distributör för Danmark, Sverige, Ukraina. Och från och med den 1 januari 2025 även Norge och Finland, skriver MONI Worldwide i ett pressmeddelande.

Enligt bolaget själva har MONI Worldwide blivit känt för sitt tillvägagångssätt på traktormarknaden, där man med en relativt liten central organisation i nära samarbete med lokala återförsäljare arbetar med transparent prissättning och snabb leverans av nya högutrustade traktorer.

Fakta Deutz-Fahr

Deutz-Fahr är ett varumärke inom SDF Group, som är en stor tillverkare av traktorer, skördetröskor, autonoma eltraktorer och dieselmotorer. Företagets huvudkontor ligger i Treviglio i norra Italien där företaget grundades 1927. Det var när bröderna Francesco och Eugenio Cassani skapade Cassani Traktor – ett av världens första exempel på en traktor med en dieselmotor.

Produktutveckling, produktion, försäljning, eftermarknad och distribution av reservdelar övervakas av 9 produktionsanläggningar (i Europa och Asien), 13 försäljningskontor (i Europa, Asien och Amerika), 2 joint ventures, 155 importörer och över 3 100 återförsäljare runt om i världen.

SDF har över 4 400 anställda och rapporterade 2023 en omsättning på 2 031 miljoner euro och en EBITDA-marginal på 15,9 procent.

Källa: MONI Worldwide

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 14 juni 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera