BORGEBY – dag 2

19 900 besökare hittade till Borgeby Fältdagar 2024 som bjöd på många spännande nyheter, givande möten och het sommarvärme. Här kommer en sammanfattning i bilder från den andra mässdagen.

I år fanns det gott om vall att hugga när maskinerna demonstrerades. Foto: Pär Andersson
Marcus Stafflin och Viktor Andersson spanade in Tractor of the Year 2024, Claas Xerion 12.650. “Riktigt mäktig, biffig och troligen väldigt smidig” blev omdömet.
Länsstyrelsen Skåne erbjöd expertis inom flera områden.
Andra dagens sista demokörning med vallmaskiner drog många besökare. 
Erik och Amandus, i stilig Bonde-tröja från Jordbruksaktuellt, hade fullt upp. – Amandus har provsuttit de flesta traktorer två gånger redan och han hinner nog med några gånger till, trodde pappa Erik.
Bodil Olsson och Bengt Åkesson från Trelleborgstrakten är vana Borgebybesökare och har bestämt några besök på förhand. – Jag har anknytning till Skånefrö, så dit ska vi, säger Bodil. – Och jag har jobbat på Lantmännen i 46 år så jag får se om det finns några gamla kompisar där, säger Bengt.
Tätt mellan utställarna både ute och inne.
Det gäller att strängarna blir raka och fina när besökarna står nära och granskar.
Fredrik, Linus och Annasara Bengtsson vann en t-shirt i Jordbruksaktuellts monter förra året och självklart hade Linus på sig vinsten i år. ”Trevligt men varmt”, tyckte familjen om årets mässa.
Vägg för personliga budskap under mässans tema, Framtidens lantbruk.
Mässan rymmer både nytt och gammalt.
Lotta, Vilma och Emilia från Munka-Ljungby har åkt till mässan för att titta på maskiner. Planen var att dyka upp tidigt för att slippa de allra hetaste timmarna. 
Demokörning med tallrikskultivatorn Amazone Ceus 4000-2TX som bearbetar jorden på upp till 30 centimeters djup och med fyra meters arbetsbredd. 
Borgeby Fältdagar var sista stoppet på en turné genom södra Sverige för den biogasdrivna traktorn T6.180 Methane Power från New Holland. 
Från Oslotrakten kom fyra kompisar som njöt av svalkan framför den stora fläkten.  
Metabo lockade med både verktyg och kyla.
Mässmyller i Borgeby.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 27 juni 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste