DLG:s vd slutar efter sommaren

Kristian Hundebøll lämnar DLG efter tolv år som vd. Jakten på hans ersättare är i gång.

Kristian Hundebøll lämnar DLG efter tolv år som vd. Sedan 2013 är han även styrelseordförande för Svenska Foder. Foto: DLG

Kristian Hundebøll anställdes som chefsassistent i DLG-koncernen 2001 och 2012 fick han tjänsten som vd. Nu kommer han att sluta på sin tjänst i augusti, skriver Agriwatch.

– Det är givetvis med ett visst mått av sorg jag säger hejdå till DLG och framför allt mina många goda kollegor, men allt har som bekant ett utgångsdatum. Det gäller även mig i det här jobbet. Jag ser nu fram emot att lägga mer tid på några av de andra sakerna som intresserar mig, både professionellt och privat, säger Kristian Hundebøll, i ett pressmeddelande.

Stigande intäkter

Enligt styrelseordföranden Niels Dengsø Jensen så är beslutet taget "efter pågående diskussioner om när ett generationsskifte ska genomföras".

Under Kristians ledning har DLG:s intäkter vuxit från 48 miljarder DKK. DKK 2012 till 67 miljarder DKK 2023. Dock såldes ett antal bolag i början av hans tid som vd.

– DLG har rört sig markant under Kristians ledning och det är en utveckling vi vill fortsätta. Vi står därför inför en stor uppgift att säkra koncernens långsiktiga konkurrenskraft och utveckling. I det ljuset har vi kommit överens om att tiden är rätt i förhållande till att hitta den profil som kan tillföra långsiktig ledningskraft till DLG och driva de nödvändiga förändringarna, säger Niels Dengsø Jensen.

Externt och internt

Nu börjar jakten på Kristians ersättare och enligt Niels kommer både externa och interna kandidater att beaktas. Från och med 1 september och tills att en ny är på plats kommer verksamhetsdirektör Jesper Pagh att vara tillförordnad koncerndirektör.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 01 juli 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste