John Deere har introducerat nya 6M-serien

John Deeres nya 6M-serie inkluderar nu 17 traktormodeller, varav tio har över 150 hästkrafter.

John Deeres 6M-serien innehåller nu 17 traktormodeller. Foto: John Deere 

Traktorerna i 6M-serien kommer med chassin i olika storlekar, från den kompakta modellen 6M 95 till den kraftfullare 6M 250.

Bland nyheterna utmärker sig den 4-cylindriga 6M 150-traktorn med hög motoreffekt, samt den uppgraderade 6-cylindriga 6M 145-traktorn. De nya toppmodellerna är 6M 230 och 6M 250, båda med en extra stor hjulbas på 2 900 mm.

Samtliga modeller är utrustade med motorer på 4,5 eller 6,8 liter och kan leverera upp till 20 hk extra effekt (nominell effekt) med IPM (Intelligent Power Management) för transport- eller kraftuttagsarbeten.

Egenskaper för olika behov

När det gäller växellådor finns flera alternativ med olika egenskaper, inklusive PowrQuadTM Plus och AutoPowrTM. För alla modeller finns 50 km/h växellådor tillgängliga.

De 6-cylindriga 6M-modellerna kan valfritt utrustas med större hydraulpumpar med kapaciteter på 155 liter/min eller upp till 195 liter/min.

– Den nya designen och de nya funktionerna som vi har introducerat över hela linjen möjliggör intuitiv och okomplicerad körning och kontroll av traktorn, säger Philippe Steinmann, marknadschef för 6M-traktorer i Europa, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Lantbrukare har många olika valmöjligheter för att anpassa traktorn till sina specifika behov och önskemål.

Beroende på modell har trepunktslyften en kapacitet på 5,7 till 9,9 ton. Dessutom erbjuder 6M-serien ett brett utbud av olika axlar och däck, inklusive fläns- och kuggstångsaxlar.

För ökad precision

Med John Deeres G5 och G5Plus universalmonitorer kan föraren ansluta Isobus-redskap och nyttja Precision Ag Teknologin. Funktioner som AutoTracTM, sektionskontroll och variabel mängdreglering finns också tillgängliga. Dessutom möjliggör Data Sync-funktionen trådlös delning av fältdata och referenslinjer mellan maskiner för ökad effektivitet. JDLinkTM kan integreras för fjärrstyrd förarsupport och trådlösa programuppdateringar, så att 6M-modellerna alltid är uppdaterade med den senaste tekniken.

Källa: John Deere

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 01 juli 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste